Grimeren
  Start Grimeren Cursussen Producties Kinderen Bodypaint Gelders Grime Team

 

  

            

 

                                                       


Grimeren

Mijn werkzaamheden op dit moment vloeien rechtstreeks voort uit een hobby die ik in 1990 oppakte. Na de eerste grimeercursus volgde een tweede, daarna een derde en vervolgens make up-lessen en een visagie-opleiding. Eigenlijk is het leerproces nooit gestopt en juist dat maakt het boeiend om met grimeren bezig te blijven.

Als lid van een grimegroep ben ik betrokken geweest bij het grimeren van diverse toneel- en dansvoorstellingen in Oost-Gelderland. Aanvankelijk was ik puur amateuristisch bezig, gaandeweg werden m'n grime-bezigheden steeds professioneler. Ik heb geen kunst- of beroepsopleiding in deze richting gedaan, en beschouw mezelf zeker niet als een echte "beroeps". 

Omdat ik het grimeren in groepsverband als heel waardevol beschouw, heb ik in 2004 samenwerking gezocht met collega-grimeurs uit de regio en gezamenlijk hebben we het “Gelders Grimeteam” opgericht.

Zoals gezegd, is mijn werkterrein hoofdzakelijk te vinden binnen het amateurcircuit. Ik zie dat geenszins als een probleem, aangezien veel amateurverenigingen zelf ook steeds professioneler te werk gaan. Het publiek is tegenwoordig redelijk "verwend" en stelt ook aan amateurs hogere eisen dan vroeger.

Het prettige aan werken met amateurverenigingen is bovendien dat je als grimeur een behoorlijke inbreng hebt in het eindresultaat. Door repetities bij te wonen, te overleggen met de regisseur, kostuums te bekijken en alle indrukken te vertalen in een grime-ontwerp lever je een aardige bijdrage aan hoe "het plaatje" er uiteindelijk uit komt te zien.